Поздравителни адреси, отзиви и благодарности

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ПРАЗНИКА НА 7. СУ
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СЕДМО УЧИЛИЩЕ!
Днес е 11 май, празникът на Седмо СУ „Свети Седмочисленици“. Светъл празник на българската духовност! В него е намерила израз неувяхващата почит на българина към създателите на славянската писменост, към техните ученици и последователи. Днес всички ние, учители и ученици от Седмо училище, почитаме тези, които в едно твърде далечно минало са мислели за нас, бъдещите поколения.
Нашето училище вече години наред отстоява своето име, авторитет и постижения. Често поглеждаме назад в миналото, за да не забравяме най-доброто завещано ни от нашите предци. Но най-вече отправяме поглед към бъдещето, защото самото то тича по коридорите, стои тихо на чиновете, пише, смята, чете и се готви за живота.
Поздравявам всички ученици на Седмо училище, желая им да бъдат силни духом, ученолюбиви и да не предават мечтите си. Пазете традициите на Седмо училище и се гордейте, че сте негови възпитаници.
На днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитават и изграждат децата на България – учителите в Седмо училище. Чрез вашия професионализъм, благородство и всеотдайност, скъпи колеги,  вие давате на младите хора увереността и силата, с които да вървят напред.
Уважаеми колеги, желая ви духовни сили и настойчивост, любов и творческа енергия в работата с нашите настоящи и бъдещи ученици! Бъдете все така всеотдайни – дарявайте грижи, знания, опит, но и човешка доброта!
Пожелавам на всички ученици, учители и служители, на всички наши родители, които с готовност са ни поверили децата си,  здраве, щастливи мигове и благополучие!
Нека бъдем достойни следовници на делото на Светите Седмочисленици!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

МАРУСЯ НИКОВА
ДИРЕКТОР НА 7. СУ „СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ“

Поздравителен адрес от госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на град София, по случай откриване на учебната 2021 - 2022 учебна година!

Уважаеми учители,
Скъпи първокласници, ученици, родители!
Отново сме на прага на Новата учебна година, а първия учебен ден отбелязваме като празник на новото начало, на израстването на нашите деца. Всяко израстване е свързано с целенасочен труд, усилия и обич. Вярвам, че въпреки трудностите, породени от поредната вълна на КОВИД-19, с опит и професионализъм ще успеете да организирате уроците и упражненията така, че децата да усвоят учебния материал и годината да премине успешно.
Най-голямото ни желание е обучението да бъде присъствено, защото всички усетихме истинското значение на „живия“ урок, на срещата на учителя с ученика, и оценихме още повече вашия труд.

Скъпи ученици,
В училище ще намерите приятелства, подкрепа и учители, които да ви водят и заедно да преодолявате предизвикателствата, да учите, изследвате и творите, да развивате своите умения.

Скъпи родители,
Образованието и уменията стоят в основата на развитието на града, но и правят хората по-успешни, удовлетворени и по-щастливи. Всяко знание е отворена врата пред тях и път, по който могат да градят бъдещето си. Взаимното уважение и възпитанието стоят в основата на успеха и благополучието на вашите деца. Времето, отделено за контакти с учителите и разговори с децата, е много ценно.
Успешна учебна година!

Йорданка Фандъкова

7. а клас
В едно училище старо,
Имаше един седми клас,
С първа буква от азбуката,
Това беше нашия седми А клас!
В началото бяхме и ние,
Неопитни и малко плашливи,
Но сега пораснали,
Дойде време да си вземем довиждане!
Да кажем довиждане на приятелите стари,
да кажем здравей на новите другари.
Недейте тъжите за това, че и ние,
Пораснахме като Вас, скъпи наши учители!
Защото аз знам, че всеки от нас,
В мисли и чувство минавайки по Шишман,
Ще споделя с приятелите нови,
И гордо ще казва:
Ето тук бях в седми А клас!
На учителите нека кажем едно голямо благодаря!
Но нека и извинение да кажем за белите направени от нашия А клас!
Скъпи приятели,
Скъпи учители,
Тези седем години бяха най-красивите мечти за нас!
И нека пак да кажем…
Довиждане седми а клас!
Марина Петрова, 7. „А“ клас
format_quote

Ръководството и педагогическият колектив изказват своята благодарност на г-жа Анна Ризова /родител на ученик от 4. клас и член на Обществения съвет на 7. СУ/ и на нейния екип за дизайна и разработването на новия сайт на 7. СУ „Св. Седмочисленици”!
Благодарности и към г–н Владимир Еленков /родител на ученик от 1. клас и председател на Обществения съвет на 7. СУ/ за финансовата подкрепа за реализирането на новия сайт!
Когато сме в един отбор, винаги сме по-добри!

format_quote

Благодарност към г-жа Таня Илиева, класен ръководител на 7 „А“ клас през учебната 2015/2016 г. за положените труд и усилия в нелеката работа с нашите деца, за нейната доброта, разбиране, отзивчивост, за педагогическите ѝ умения и професионализъм – благодарим!

Мила и Димитър Златеви
родители
format_quote

Изказвам своята благодарност за упоритата и всеотдайна работа на г-жа Елисавета Пенчева, преподавател по математика, благодарение на която синът ми издържа успешно Националното външно оценяване по математика, без да посещава школи или частни учители. Специални благодарности и към г-жа Мая Тошева, преподавател по английски език, г-жа Таня Илиева (испански език), г-н Найден Станчев (изобразително изкуство), г-жа Боряна Костадинова-Кентова (биология и химия), г-жа Александра Джанкушева, (физика), г-жа Виолета Михайлова (география), г-жа Красимира Михайлова (история).

Габриела Николова
родител
format_quote

Ръководството и учителите по ФВС от 12 СУ „Цар Иван Асен II“, г-жа Стефанова и г-жа Занкова, изказват благодарност към учениците от 7 СУ „Св. Седмочисленици“ и тяхната учителка г-жа Елена Дудекова за отличното им представяне и поведение в традиционния турнир „Клокотница“ посветен на патронния празник на 12 СУ, проведен на 11 март 2017 г.

Ръководството на 12 СУ
format_quote

Изказваме своята благодарност на г-жа Мая Тошева, учител по английски език, за постоянните ѝ усилия, труд, професионализъм и педагогически умения в работата ѝ с учениците от седми „А“ клас, в грижите ѝ за нашия син да усвои на ниво учебния материал. Желаем ѝ здраве и нови професионални успехи.

Сем. Мила и Димитър Златеви
Родители
format_quote

Уважаема госпожо директор,

Моля приемете нашите големи благодарности към Вас и учителския колектив на 7 СОУ „Св. Седмочисленици“, включително учителите по английски език г-жа Магдалена Миркова и г-жа Маруся Кирилова за успешно взетите изпити по удостоверения Б2 по английски език и по немски език на сина ни Александър Спасов от IX „Д“ клас. Сърдечни пожелания за здраве и успехи в благородната и трудна професия на учител.

Емилия и Александър Спасови
Родители