Награди и постижения

Поздравителен адрес по случай 142 години 7. СУ ``Свети Седмочисленици``

ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

 

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

 

 На 11. май празнуваме 142-та годишнина на 7. СУ „Свети Седмочисленици“ – приемник на Първа девическа гимназия. По този повод ние, дванадесетокласниците – Елена Митева и Василена Цветкова, имахме удоволствието да изготвим проект по предмета Свят и личност, посветен на успешно реализирали се възпитаници на училището, с чиито постижения се гордеем и искаме да бъдат достояние на всички нас. С надеждата да бъдем достойни техни приемници си тръгваме с вярата и убеждението, че те ще бъдат отличен пример и вдъхновение!

Скъпи учители, приемете искрени поздравления от зрелостниците на Випуск 2021г. за вашата всеотдайност и висок професионализъм, които през тези години посветихте с обич на нас – младите хора, на нашето всестранно развитие и подготовка.

Нека и през следващите години чувствате и срещате любовта и признателността на своите възпитаници, израснали пред вас и с ваша подкрепа.

Надяваме се един ден и ние да бъдем лицата на следващите успешни проекти!

Честит празник и на добър път!

                                                                                                                11май, 2021 г.
                                                                                                                гр. София

Грамота

Награда за заслуги към столичното образование

На 29.06.2021 г. на церемония по връчване на годишните награди на РУО, София-град за заслуги към столичното образование, нашето училище беше удостоено с ГРАМОТА и ПЛАКЕТ.
Уважаеми колеги, зад тези успехи стоят Вашият професионализъм, постоянство, креативност, иновативност, всеотдайност, любов към децата!
Уважаеми ученици, тези заслуги се дължат и на Вашия труд и усилия.
Уважаеми родители, Благодарим и за Вашата подкрепа и доверието, което ни гласувате!
С пожелание за едно хубаво лято изпълнено с много емоции, заслужена почивка и много настроение.
Благодаря!
М. Никова

Първите с Открит урок в МОН – класна стая в МОН

По инициатива на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков за първи път в институцията се организира „Класна стая в МОН“. Второкласници от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ – едно от първите иновативни училища у нас, водени от класния си ръководител доктор Мая Андасорова, бяха гости на министерството и имаха интердисциплинарен урок на тема „Зимни…

Участие на миротворците на 7. СУ на престижен форум

На 20. ноември – годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето на ООН, нашите миротворци присъстваха на деветото издание на младешкия форум VOICE IT. Там учениците имаха възможност да се включат в дискусии на темите: Тормоз Учебна програма Спорт и здравословно хранене, и да чуят отговорите на присъстващите министри и специалисти относно някои…

Подаване на заявления за допускане до ДЗИ, сесия май-юни на учебната 2023/2024 г.

Новини
Връзка към писмото на РУО с информация за подаване на заявления за ДЗИ и Изпит за валидиране на компетентности 6.5.-заявление-за-допускане-до-валидиране-2024 Припомняме, че учениците дължат следните такси: Чл. 7. (1) За провеждане на изпит за валидиране на компетентности, придобити чрез неформално обучение и информално учене, с изключение на необходимите компетентности за придобиване на професионална квалификация, се…

Коледа за нови книги

Четвъртокласниците от група ЦДО IV в/ IV г с ръководетил г-жа Момчилова подариха нови книги за Коледа на библиотеката в 7. СУ “Свети Седмочисленици“Коледа за нови книги Четвъртокласниците от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ станаха част от голямото семейство на хората с кауза – четене на книги. Благородният жест към библиотеката на 7. СУ стана възможен…

Новини
Работно време на 7. СУ „Свети Седмочисленици“ 28.12.2023 г. (четвъртък) от 8:30 до 16:00 часа. 29.12.2023 г. (петък) от 8:30 до 14:30 часа. 02.02.2024 г. (вторник) от 8:30 до 16:00 часа.

Българските празници с поетесата Ангелина Жекова

Учениците от вторите класове посрещнаха скъп гост в Седмо училище. Поетесата Ангелина Жекова представи най-новата си книга, посветена на българските празници. Развълнувани и любознателни, второкласниците не спираха да задават въпроси, пяха песни по текстове на г-жа Жекова, рецитираха стихове и разказваха за празничните обреди и традиции на българите.

Отлично постижение

Ученикът от 3. б клас на 7. СУ „Св. Седмочисленици“ Кристиан Ненов спечели второ място и сребърен медал в  I кръг на международното състезание „Математика без граници“, което се проведе на 22.10.23 г. в онлайн академия „Материка“, гр. София.

Свободни места за 2023-2024 учебна година

Новини
За ПЕТИ клас – 2 места! За повече информация ВИЖ ТУК! Класирани ученици в 8. клас Вх. № на заявлението Дата БАЛ 1288 11.12.2023г. 329 1324 14.12.2023г. 337 За ОСМИ клас – 0 места! За повече информация ВИЖ ТУК! За 1. – 12. клас  – 10 места ВИЖ ТУК!