Великденски благотворителен базар с активното участие ЦДО-10 с г-жа Момчилова

Третокласниците от ЦДО-10 заедно с г-жа Момчилова и родители се включиха активно в Великденски благотворителен базар и за двете кампании за сираци обявени в 7. СУ,,Свети Седмочисленици“.

Великденските работилнички започнаха още през март с изработването на празнични картички. Идеята за великденски гнезда дошла от самите деца, само трябвало да се набавят дървени шайби и сено, както и декоративни яйца, за които помогнали родителите. С много желание, труд и умения с г-жа Момчилова учениците творяха.

С върбови клонки направиха венци докато пееха лазарски и великденски песни. Иновация с традиции и обичаи в училище.

Разучавайки пролетните празници учениците усвоиха различни техники на приложното изкуство: рисуване с восък, декупаж, шевица върху издухани яйца. Пеперуди от салфетки, оригами – цветя, дървени поставки – гнезда с яйчица, венци, картички, различни великденски украси изработиха малките сръчковци, съпричастни и  с голямо желание под вещото ръководство на г-жа Момчилова.

Учениците останаха удовлетворени и доволни от събраните средства, естествен завършък на благотворителната дейност, която развиха и реализираха за двете кампании за сираци в 7. СУ,,Свети Седмочисленици“.