Ученици от 7 СУ с престижна награда от конкурс на Европейската комисия

Новини

Вече знаем имената на победителите от конкурса за писане на есе на английски език на тема “Големите предизвикателства пред климатичните бежанци в Европа след 50 години” по идея на организаторите на семинара „Моята Европа“ и Европейската Комисия. Това са учениците от 7 СУ „Свети Седмочисленици“:

  • Радослав Николаев Стефанов от 10 „А“ клас
  • Катя Георгиева Иванова от 10 „А“ клас
  • Ли Канг Сонг от 10 „Г“ клас

След доста оспорвана надпревара с ученици от още четири столични училища, сред които Първа английска езикова гимназия,119 СУ, 108 СУ и Частно училище „Образователни технологии“, жури, избрано от учредителите на семинара „Моята Европа“, отсъди три от общо пет престижни награди на нашите ученици – пътуване до красивата столица Москва и членство в международния „Младежки съвет за бъдещето“ – “Youth Council for the Future”.

В „Младежкият съвет за бъдещето“ членуват победители от конкурса за писане на есе от различни държави, в които се организира семинарът “Моята Европа“. Той се свиква на всеки две години на специална среща “Get2Gather”, на която участниците дискутират и пишат статии по важни въпроси и проблеми на 21 век. Тази година Съветът се събира в Москва на 18-20 май.

Гордеем се с изключителното представяне на нашите ученици и им желаем успех на срещата в Москва. Поздравления и благодарности и на техните учители по английски език!

Директорът Маруся Никова и нейният екип продължават да развиват иновативни интерактивни подходи в обучението.

Статия във вестник Стандарт от 19 януари 2017 г.

Вестник Монитор публикува в електронното си издание наградените в конкурса „Моята Европа“ есета на нашите ученици Радослав Стефанов от 10. а клас и Ли Канг Сонг от 10 г. клас.