Среща на международния Младежки съвет за бъдещето по проект „Моята Европа“

Новини

На 20-22 октомври във Франкфурт се проведе среща на международния „Младежки съвет за бъдещето“ по проект „Моята Европа“. В срещатавзе участие и наша ученичка – Катя Георгиева Иванова от 11. а клас, която бе избрана за позицията заместник-председател, след гласуване от членовете на международната организация „Младежи за бъдещето“. Катя е и сред победителите от конкурса за написване на есе на английски на тема“ Климатичните промени на ХХІ век“, който се проведе през месец ноември 2016 г.

На срещатаприсъстваха всички представители на съвета от страни от цяла Европа. Целта на срещата бе да се представят идеите и да се разпределят ролите и задачите на отделни работни групи, които да мотивират повече младежи да се включат в проектите и решаването на проблеми, свързани с образование, икономика, околна среда и други сфери.

Представителите на съвета имаха възможността да посетят и да се запознаят с дейността на Европейската централна банка, както и да научат повече за историята, културата и забележителностите на Франкфурт.

Скоро очаквайте да научите повече за един от предстоящите проекти на съвета – организирането на маратон „Звездите на Европа“, който ще има за цел да мотивира младите хора да вземат активно участие в оформянето на бъдещето на Европа и да гласуват на изборите за Европейски парламент през 2019г.

Благодарим за достойното представяне на РБългария, нашето училище и желаем още много успехи в бъдеще!