Първолаците от 1. Б клас с „Празник на буквите“ в училищната библиотека

В уютната литературна среда учениците изнесоха урок по родолюбие и дариха „Златна книга на приказките“ на първото си училище

Стихове на поета Христо Ботев и любимото „Аз съм българче“ на Иван Вазов бяха декламирани от първолаците на 1. Б клас в училищната библиотека на 02.03.2022 г. Поводът бе традиционният „Празник на буквите“ и предстоящият Национален празник на България. Заради пандемията малките ученици и тяхната учителка Надя Дикова избраха да направят своето тържество в уютната среда на книгите.

Всеки първолак бе посрещнат с мартеница и усмивка от г-жа Ели Трингова, библиотекар в 7. СУ. Малките ученици бяха очаровани от разказа за историята на училището и училищната библиотека. Плениха ги хилядите книги по рафтовете, от които не откъсваха очи. Вълнуващата среща продължи с четене на любими детски стихове, подбрани от г-жа Трингова. Леа Биджева представи своя проект „Жив е той…“ , посветен на Христо Ботев. Тя разказа увлекателно и разпалено на своите съученици какви са били детството и животът на големия ни поет и революционер.

Като финал и спомен от тържествената си изява малките ученици дариха на първото си училище „Златна книга на приказките“, на издателство „Пан“.