Първо издание на Ученически европейски съвет

Новини

На 16-и декември се проведе първото издание на Ученически Европейски Съвет – единствената по рода си симулация на стратегическия орган на Европейския съюз, насочена към ученици, които се интересуват от Европа и искат да разберат от първа ръка как се вземат решенията в Европейския съюз. Учениците на 7.СУ „Свети Седмочисленици“ Велияна Георгиева от 11.А клас, Тихомира Кирова от 11.А клас и Божидар Цанев от 11.В клас бяха сред избраните кандидати, които взеха участие на срещата в 18-то СУ „Уилям Гладстон“.

Сдружение „БЕТА България“ и Софийски ученически съвет, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия в Република България дадоха възможност на участниците да влязат в ролите на двадесет и осемте държавни и правителствени ръководители в Европейския съвет – органът, който взима стратегическите решения за развитието на Европейския съюз.

Обща европейска прокуратура и засилено сътрудничество за един още по-сплотен съюз са част от предложенията, които добре подготвените участници направиха за бъдещето на Европа.

Повече информация за събитието може да научите на фейсбук страницата на Model European Union Sofia.