Отбелязване на 17. ноември – Ден на четенето

На 17 ноември 2023 г. заедно отбелязахме първия Ден на четенето в България. Събитието се проведе в цялата страна с подкрепата на Фондация „Четене“, Фондация „Детски книги“ и Сдружение „Книги и четене“.

През целия ден учениците на 7.СУ бяха посланици на четенето, като се включиха в организираните в класовете и в училищната библиотека четения на откъси от любими книги, обсъждания и разговори за тях, рисуваха героите от прочетените истории и правиха изложби от илюстрациите си, слушаха откъси от книги, включени в учебната програма ( „Бай Ганьо прави избори” в 11.В кл.), посетиха Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” – зала „История на книгата” (11.кл.) и др.

Четенето е основен процес за развиване на грамотността, от който зависи промяната на средата, на обществото и на бъдещето ни. Избраното за първото издание мото „Четенето дава възможности!” носи позитивно послание и може да промени нагласата и на децата и на възрастните за четене на повече книги.

Училищната ни библиотека е отворена за всички, които обичат хубавата книга и не си представят ден, без да са научили нещо ново или да не са получили емоционално и интелектуално удовлетворение от срещите с героите, идеите, вдъхновенията, поуките и всичко това, което ни дават книгите.

На изображенията са учениците от 1. а клас с класен ръководител Даниела Марашева