Гостува ни г-н Стефан Бакалов, шеф на специализирания отдел „Борба с наркотрафика” и началник на отдел „Разследване и разузнаване” към митницата на аерогара София

На 14.02.2018 г. благодарение на инициативата на проф. д-р Юлия Николова, член на обществения съвет към МОН и съвместно с Агенция „Митници” се проведе лекция за вредното въздействие на наркотиците, изнесена от г-н Стефан Бакалов, шеф на специализирания отдел „Борба с наркотрафика” и началник на отдел „Разследване и разузнаване” към митницата на Летище София. Учениците от 8. клас имаха възможността да видят някои хватки за самоотбрана, тестове за откриване на наркотици, както и намиране на скрити наркотици от най-добре обученото им куче.

Доброволната инициатива „Наркотиците убиват” има за цел да запознае учениците с последствията от употребата на дрога и пагубното им влияние.
В борбата с наркозависимостите, които се отчитат като един от най – големите проблеми на съвременното общество, бяха включени и представители на СДВР. Проведоха се поредица от лекции с ученици от 8. до 12. клас, в които професионално бяха изяснени трагичните последици от употребата на наркотици. С филми и презентации бе представена деградацията на човека, изпаднал в наркозависим статус.

mitnici3
mitnici2
mitnici1