Проект „Гимназисти преподават добродетели“ със съдействието на фондация “Обичай това дете”

В края на учебната 2017/2018 година фондация “Обичай това дете” и 13 ученици от 11. клас обединиха усилията си в проект по менторство и преподаване на добродетели.
След като бяха обучени, гимназистите с помощта на класните ръководители, на свой ред в рамките на 4 седмици преподаваха добродетелите на 179 ученици от 3. и 4. клас.
Уроците имаха за цел разбиране и преподаване на добродетелите: Добрина, Вежливост, Миролюбие, Търпение и Честност. За домашно децата практикуваха добродетелта в рамките на една седмица и на следващата споделяха как са я използвали или как не са успели да я приложат. Менторите на 3.Г клас бяха приятно изненадани от креативния подход на децата при представянето на домашните им, които може да видите на снимките.
Всички ученици, ментори, учители и родители бяха силно удовлетворени от наученото и ползите от проекта. Менторът Борис Джажев от 11.В клас сподели следните впечатления:
“Проектът “Гимназисти преподават добродетели” ми даде възможност да разбера какво означава да бъдеш учител. Изключително се гордея, че бях част от това невероятно преживяване – свят на 24 деца, за които си ролеви модел и всяка твоя дума променя живота им. По време на обучението имахме както и изключително приятни моменти, така и някои доста трудни ситуации. Това ми даде възможност да оценя всичко, което нашите учители са направили и продължават да правят за нас. С помощта на децата се научих да обръщам внимание на малките неща в нашето забързано ежедневие – всяка тяхна усмивка буквално докосваше сърцето ми и пораждаше още по-голяма усмивка на моето лице. Изключително съм благодарен на училището си и фондацията за възможността да участвам в този чудесен проект.”