„Апетитът идва със знанието“

Миналогодишните ученици от 4-ти “г“ клас, заедно с класния си ръководител г-жа Оксана Балтажи от нашето училище станаха финалисти, след като взеха участие в инициативата „Умници-гладници“ на ЛИДЛ България и Асоциация „Родители“.
Техният урок е включен в специализиран сборник с 15 методически разработки за здравословно и балансирано хранене в помощ на учители „Апетитът идва със знанието“. Припомняме, че миналата година ЛИДЛ България, в партньорство с Асоциация „Родители“ и с подкрепата на Министерство на образованието и науката, стартира инициатива за здравословно и балансирано хранене на децата от първи до четвърти клас под надслов „Умници гладници“. В нея се включиха 250 учителя и 900 ученици от начален етап. Нейната цел беше по забавен и интересен начин, да се представи темата за здравословното и балансирано хранене в училище.
Инициативата се проведе под формата на конкурс, в който учителите, заедно с децата, подготвиха забавни и полезни уроци за хранене.
Днешните петокласници и г-жа Оксана Балтажи изразяват своята благодарност на ЛИДЛ България и Асоциация „Родители“ за приятната изненада, която получиха тези дни – голям кашон със сладки, както и издаденият сборник „ Апетитът идва със знанието“.

Всички любознателни могат да си изтеглят сборника от страницата на „Лидъл“.