Издателство „ФЮТ” с празник на книжките гостува на децата от подготвителните групи и учениците от първи до четвърти клас в 7. СУ „Св. Седмочисленици“

На 13 и 14 февруари 2019 г. при децата от подготвителните групи и учениците от първи до четвърти клас в 7. СУ „Св. Седмочисленици“ гостуваха представители на издателство „ФЮТ” с празник на книжките. Празничната атмосфера увлече малките ученици, които с интерес научиха как се прави книга и с какви професии са хората, които я създават.
Темата поднесе на учениците от втори, трети и четвърти клас Лидия Згурова – сътрудник и преводач в издателството.
Във вид на игра учениците от втори клас четоха по системата за начинаещи читатели „Славейче”. Учениците от трети клас се запознаха с книжките на един от най-награждаваните съвременни детски писатели Майкъл Морпурго от Великобритания, а четвъртокласниците научиха за двама писатели, посветили творчеството си на темата за опазване на животните – Джузепе Феста от Италия и Лорън Сейнт Джон от Великобритания. Всички деца от ПГ и 1. клас получиха подарък списание „Бърборино” по случай гостуването на изд. „ФЮТ” и наближаващите празници на буквите. Най-емоционалният момент от гостуването беше полагането на клетва за вярност към книгата – най-добрият приятел на децата.