Четвъртокласници дариха нови книги за библиотеката

Осемдесет и осем заглавия попълниха библиотечния фонд на училището!   

Четвъртокласници от група ЦДО, с ръководител Нина Момчилова дариха 88 нови книги на библиотеката на 7. СУ „Св. Седмочисленици“. Средствата за закупуването на книгите 1242лв.  бяха събрани на благотворителен коледен базар, организиран в училище по повод светлия християнски празник.

Дарителите включиха в списъка си имената на 37 автори. Най-популярните заглавия са“Хобит“ на Дж. Р.Р. Толкин; „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ на Рик Риърдън; „Моето семейство и други животни“ на Джералд Даръл; „Хомо сапиенс“ на Ювал Харири; „Малкият Никола“ на Семпе; книги на Дж. К. Роулинг; „Флъш“ книгата за деца на Виржиния Улф; „Голяма книга за българските владетели“; „Българските герои. Разкази и легенди“- сборник от български автори и т.н. Подборът на писателите и техните произведения беше направен съвместно с библиотекаря на училището г-жа Елка Трингова.

Закупуването на книгите бе осъществено в книжарница „Сиела“ лично от малките дарители.

„На 16.02.2024г бяхме поканени официално на гости в новата книжарница „Сиела“ на ул. „Граф Игнатиев“ №18. Учениците присъстваха на импровизиран урок по книгознание. На вторият етаж експерти ни запознаха и разказаха за  дейността на книжарницата. Имахме възможност да разгледаме и да изберем заедно с г-жа Трингова, новите заглавия за училищната библиотека и четвъртокласниците с голямо вълнение и трепет лично закупиха новите книги“ – разказа г-жа Момчилова.

След краткият иновативен  урок в книжарница „Сиела“ учениците занесоха новите 88 книги в училищната библиотека. С несдържано любопитство разгледаха и подредиха новите заглавия под насоките на училищния библиотекар г-жа Ели Трингова.

Четвъртокласниците от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ станаха част от голямото семейство на хората с кауза – четене на книги със своя дарителски жест към училищната библиотека. Получиха грамоти и огромна торта, но оцениха и прегърнаха идеята за благотворителност, за подадената ръка и за силата на добрината,

Това е петата благотворителна кампания на учениците ЦДО с г-жа Момчилова. За четири години децата направиха дарения на Столичния зоопарк, на мечките в България, както и участваха в две благотворителни кампании за сираци.

Ученици с големи сърца, научени да правят добро с усмивка и блага дума, дарители на 88 нови книги за библиотека в 7. СУ“Свети Седмочисленици“.