БЪЛГАРИЯ В СЛОВО, МУЗИКА, ТАНЦИ, ЛЮБОВ
145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО

„Българийо на живи и на мъртви…

 И без да казвам колко те обичам,

с една сълза –  и кървава, и страшна,

за цялата ти обич се отплащам.

Сълза на радост и от скръб проляна!

Сълза, в която ти си цяла сбрана!“

                                                                                                  Дамян Дамянов

В навечерието на Националния празник – 3 март – талантливи ученици от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ участваха в тържествен спектакъл, организиран от Район „Средец“ към Столична община.

Нашето училище започна своето представяне с авторската творба на Берг Халим от IX-Д клас – „Героите на България“. Младият китарист за пореден път спечели симпатиите на публиката не само със своето вдъхновено изпълнение, но и с представителния си външен вид.

Цветослава Асенова от XI-Г клас прочете есето „Освобождението – хляб и свещ“. В тишината на залата „говореха“ вечните стихове на Иван Вазов и Теодор Траянов, обагрени със светлата радост на съвременното поколение, което не стъпва върху хляб и книга. Поколение, което знае и помни делото на „българските рицари на честта“. Поколение с европейско достойнство и национално самочувствие. Цвети превърна пространството на кино „Влайкова“ в храм на родолюбието.

7. СУ „Свети Седмочисленици“ с основание се гордее с разностранните си таланти. С бурни аплодисменти публиката награди майсторското представяне на пианиста Виктор Василев от X-Г клас. Спокоен, уверен, с чувство и личен стил, той изпълни Етюд из „Три пиеси за пиано“ от Веселин Стоянов.

Изявата на нашите ученици завърши Екатерина Драговска от V-Б клас. Тя е чаровна, с лъчезарна усмивка и със своя чист и богат детски глас даде приноса си за емоционалната красота в празничната вечер. Малката даровита певица изпълни песента „Моя страна, моя България“.

За България – с любов!
Защото казано е: „По делата ще ги познаете“.
Желаем на младите таланти на 7. СУ да възхитят и световната публика.
И благодарим на всички участници за щастливото вълнение!