7. СУ домакин на събитие по програма „Стъпки заедно“ на УНИЦЕФ

Новини

На 21 септември 2023 г. по повод Международния ден на мира в 7. СУ “Свети Седмочисленици” се проведе събитие – среща, между Миротворците по програмата на УНИЦЕФ и МОН “Стъпки заедно” и представителя на УНИЦЕФ в България госпожа Кристина де Бройн, певицата и посланик на добра воля Поли Генова, както и партньори по програмата от Министерството на образованието и науката, ИКЕА и Фантастико. Събитието е част от кампанията  УчителиТЕсаЯКИ, която има за цел да покаже ключовата роля на учителите за промяната в образованието, която искаме да видим.

Миротворците  с ръководители г-жа Ренета Цветанова и г-жа Александра Джанкушева проведоха ползотворна дискусия, споделиха опита си и показаха част от работата си – деца и учители работят заедно за справяне с агресията и насилието в училище.  През последните години повече от 40 ученици преминаха през специално обучение, за да станат миротворци и да могат да помагат на свои връстници. Посланието, което оставиха у всички присъстващи: “Когато се обръщаш с добро към другите, те ти го връщат”.

В училището беше представена и интерактивна инсталация, приличаща на телефонна кабина. С надслов “Активирай героя” и екран с видео с Крис от “Молец”, нейната цел бе да разкаже на учениците от  7. СУ “Свети Седмочисленици” повече за програмата “Стъпки заедно”, чиято цел е изграждането на среда, свободна от насилие.

Г-жа Кристина де Бройн, заедно с координаторите по инициативата “Стъпки заедно” представи плановете за разширяване на програмата в близко бъдеще: “Нашата цел е с общи усилия да продължаваме да разширяваме обхвата на тази програма, за да може всяко дете и всеки млад човек в училище, заедно с учителите и родителите да учи и да разгръща потенциала си в позитивна и безопасна среда. Програмата дава резултат, но се изисква търпение и постоянство и  7. СУ “Свети Седмочисленици” е пример за това”.

Вижте продължението в студиото на „Нова телевизия“.
Кампания на УНИЦЕФ призовава за подкрепа и признателност към учителите