7.СУ "Свети Седмочисленици"

Честита Коледа! 

23.12.2017 г. – 02.01.2018 г. вкл. – коледна за I - XII клас

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId48badbc17c

На 16-и декември се проведе първото издание на Ученически Европейски Съвет - единствената по рода си симулация на стратегическия орган на Европейския съюз, насочена към ученици, които се интересуват от Европа и искат да разберат от първа ръка как се вземат решенията в Европейския съюз. Учениците на 7.СУ "Свети Седмочисленици" Велияна Георгиева от 11.А клас, Тихомира Кирова от 11.А клас и Божидар Цанев от 11.В клас бяха сред избраните кандидати, които взеха участие на срещата в 18-то СУ "Уилям Гладстон".

Сдружение "БЕТА България" и Софийски ученически съвет, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия в Република България дадоха възможност на участниците да влязат в ролите на двадесет и осемте държавни и правителствени ръководители в Европейския съвет - органът, който взима стратегическите решения за развитието на Европейския съюз.

Обща европейска прокуратура и засилено сътрудничество за един още по-сплотен съюз са част от предложенията, които добре подготвените участници направиха за бъдещето на Европа.

Повече информация за събитието може да научите на фейсбук страницата на Model European Union Sofia  https://www.facebook.com/MEUSofia/


 

Благотворителност в 7. СУ
dolna kremena priut 3 30491 1000x0dolna kremena priut 2 30489 1000x0
На благотворителен базар ученици от V в, организирани от учителката им по английски език Мая Тошева, събираха средства за приюта на "Animal planet"  в гр. Мездра.
Децата запалиха и по-големите ученици, които също се вкючиха в базара.

Днес, 4.12.2017 г., третокласнците от ІІІ б клас на 7. СУ "Св. Седмочисленици" посетиха Народното събрание на Република България и бяха специални гости там. Слушаха с интерес историята на тази специална и важна за всеки българин сграда и институция.
Учениците видяха и се докоснаха до всички интересни кътчета и зали на Парламента. Поседнаха на депутатските банки, на креслата на министри и президента, дори биха парламентарния звънец.
А може би и най-вероятно това са бъдещите народни представители и управляващи нашата родина.
View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId215d234227

Ученичките на 7. СУ "Свети Седмочисленици" Йоана Масларска - 2. г клас и Дона Лалковска - 2. б клас спечелиха І и ІІ награда на Балканската танцова спартакиада, проведена на 05.11.2017 във Велико Търново. Организатор на събитието е Българска федерация по спортни танцови дисциплини http://bfsdd.eu/.
Нашите момичета с хореограф и репетитор - Надежда Николова /Балетно студио "Атитюд"/ са участвали в стил: Класически балет, категория МИНИ до 8 г с танц: Китайчета.
Линк към видео от изпълнението на страницата на балетно студио "Атитюд" във фейсбук: 
https://www.facebook.com/atitude.eu/videos/1772623782748207/?hc_ref=ARSvB9l3A3NGnV-vGdhu7vxhwqykxNo_3Fq4mbX1v4f1helNVwwXShY_jJlMmOE_-k8&fref=nf

Честит 1. ноември - Ден на народните будители!

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId5c4dfc12af


 

Във връзка с писмо с изх.№ РУО1-21983/20.09.2017 г., касаещо заложените дейности по Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г., до края на 2017 г. се провежда безплатна силанизация на първите постоянни дъвкателни зъби на деца от 5 до 8 години. 
Министерски съвет на Република България, респективно МЗ и МОН, стартира безплатно покриване със силанти на първите постоянни молари на децата до навършена 8-годишна възраст.
Това силанизиране предотвратява напълно най – уязвимото съзъбие от кариес и е безценно за подрастващите.
Силанизирането е безплатно организирано само до 20 ноември 2017 г.
Родителите следва да се обърнат за справки и да заявят желание за силанизиране на Национален безплатен телефон – 080014546 или на тел. 0293559355.

sil1sil2


 

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProIdbfe1f71c8c

На 20-22 октомври във Франкфурт се проведе среща на международния „Младежки съвет за бъдещето" по проект "Моята Европа". В срещатавзе участие и наша ученичка – Катя Георгиева Иванова от 11. а клас, която бе избрана за позицията заместник-председателслед гласуване от членовете на международната организация Младежи за бъдещетоКатя е и сред победителите от конкурса за написване на есе на английски на тема" Климатичните промени на ХХІ век", който се проведе през месец ноември 2016 г.

На срещатаприсъстваха всички представители на съвета от страни от цяла Европа. Целта на срещата бе да се представят идеите и да се разпределят ролите и задачите на отделни работни групи, които да мотивират повече младежи да се включат в проектите и решаването на проблеми, свързани с образование, икономика, околна среда и други сфери.

Представителите на съвета имаха възможността да посетят и да се запознаят с дейността на Европейската централна банка, както и да научат повече за историята, културата и забележителностите на Франкфурт.

Скоро очаквайте да научите повече за един от предстоящите проекти на съвета - организирането на маратон „Звездите на Европа“, който ще има за цел да мотивира младите хора да вземат активно участие в оформянето на бъдещето на Европа и да гласуват на изборите за Европейски парламент през 2019г.

Благодарим за достойното представяне на РБългария, нашето училище и желаем още много успехи в бъдеще! 


 

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId035579a4d5

Поздравителни адреси към 7. СУ "Свети Седмочисленици" от:

Красимир Вълчев - министър на образование и науката

Мария Ачкова - кмет на район "Средец"

д.ик.н. Янка Такева - председател на СБУ

Юлиян Петров - председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"


 

СКЪПИ КОЛЕГИ, УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, ГОСТИ,

ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА 2017/2018г.

Скъпи ученици,

На всички вас предстои да изкачите следващото стъпало по пътя към духовното си съзряване. Ето защо ви  пожелаваме неуморност и постоянство в науките, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила!

Мили деца, желаем ви много здраве, прекрасен и незабравим първи учебен ден, след това една успешна учебна година, изпълнена с много хубави емоции, съчетани с хиляди детски усмивки.

На нашите зрелостници - бъдете целенасочени и преодолявайте с успех матурите и уверено тръгнете по пътя, който сами сте избрали!

Уважаеми колеги,  родителите ни поверяват отново децата си, за да ги напътстваме и вдъхновяваме. Ние заедно трябва да се справяме с предизвикателствата в училище и в обществото в името на една по-висша цел – духовното ограмотяване на бъдещето на България – нашите деца!

Уважаеми родители, поощрявайте любопитството на вашите деца, създавайте им убеждението, че знанието е ценност. Опитвайте се в заетото си ежедневие винаги да намирате свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора!

На добър час!


 

Информация във връзка с писмо на МОН с вх. № РУО1-16887/ 12.07.2017 г., в изпълнение на заложените мерки по точки 4, 5 и 6 в Междуинституционалния план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции

  1. Списък на лицензирани доставчици на социални услуги
  2. Информация за същността на всеки един вид социална услуга
  3.  Практически насоки за действия при инцидент
  4. Добри практики за работа с децата и техните семейства /за запознаване на педагогическите специалисти в детските градини и училищата/

Представяне на учениците на 7. СУ на националните външни оценявания и ДЗИ - 2017 г.


Уважаеми родители на бъдещи първокласници - учебна 2017/2018 година, заповядайте на родителска среща на

27 юни 2017 г. от 18:00 часа.
Списъците с разпределението на децата по класове, както и класните им ръководители ще бъдат обявени в училището.


Уважаеми зрелостници и ученици от IV и VII клас,

  Педагогическият колектив и ръководството на 7. СУ „Свети Седмочисленици” изразява благодарност и поздравява зрелостниците (випуск 2017 г.) и учениците от IV и VII клас за много добрите им постижения на ДЗИ и НВО – м. май 2017 г.
  Със своите способности, трудолюбие и мобилизация в тези решителни за човешката съдба моменти Вие показахте най-важното условие за човешкия просперитет – воля за успех, основана на усилен труд. Сега Вие можете да се гордеете с Вашите постижения, а ние Ви благодарим за това, че чрез резултатите от изпитите осмислихте нашите професионални усилия за Вашето израстване в сферата на познанието.
  Пожелаваме Ви много здраве, успешен път в живота и тези резултати да са само първа крачка в мечтаната от Вас житейска реализация. Също така Ви желаем сполука в кандидатстването в избраните от Вас висши учебни заведения и предпочитани училища, в които желаете да бъдете ученици след IV и VII клас.


 

Проектът "Писатели гостуват в Седмо" чества своя десет-годишен юбилей. Вижте статия в "Литературен вестник" брой 19, год 26, 24-30.05.2017


 

Честит празник!

24 may 2017


Ден на отворените врати за Подготвителна група и 1. клас 

на 25 май 2017 г. от 10:00 до 14:00 часа!


 Ръководството на 7. СУ „Свети Седмочисленици” изказва благодарност на всички участници в концерта на 7. СУ, състоял се на 11.05.2017 г.

Всички Вие – децата и юношите на седмо училище показахте в своето творчество и интерпретации естетическа зрялост и стремеж към издигане на авторитета на Вашето училище.
С този си труд заслужихте аплодисментите на публиката, които са най-голямата награда за всеки артист по душа.

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId2c83625e18

Поздравителни адреси по случай патронния празник на училището
КТ Подкрепа     СО Район Средец    РУО София-град


Учениците от ЗИП информационни технологии 11. клас ви поздравяват с Деня на храбростта и празника на Българската армия и с християнския празник Гергьовден!

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId24fadec50c


Кандидатстване след VІІ клас - презентацията може да свалите от ТУК

ИНСТРУКТАЖ за БЕЛ и МАТ ИНСТРУКТАЖ за АЕ


ИНСТРУКТАЖ ЗА ДЗИ


 

Учениците от ЗИП информационни технологии 11. клас ви поздравяват с настъпващите празници - Цветница и Възкресение Христово!

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProIddf80c9205a


 

Прием в I клас за учебната 2017/2018 г. 

Прием в подготвителна група за учебната 2017/2018 г.


Вестник Монитор публикува в електронното си издание наградените в конкурса "Моята Европа" есета на нашите ученици Радослав Стефанов от 10. а клас и Ли Канг Сонг от 10 г. клас.

Вижте статията тук:  "Моята Европа"


Честита Баба Марта!

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId08287d4cab

Ученици от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ с престижна награда от конкурс на Европейската комисия!

Вече знаем имената на победителите от конкурса за писане на есе на английски език на тема “Големите предизвикателства пред климатичните бежанци в Европа след 50 години” по идея на организаторите на семинара „Моята Европа“ и Европейската Комисия.
Това са учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици“:
     Радослав Николаев Стефанов от 10. а клас
     Катя Георгиева Иванова от 10. а клас
     Ли Канг Сонг от 10. г клас.
След доста оспорвана надпревара с ученици от още четири столични училища, сред които Първа английска езикова гимназия,119 СУ,108 СУ и Частно училище „Образователни технологии“, жури, избрано от учредителите на семинара „Моята Европа“, отсъди три от общо пет престижни награди на нашите ученици – пътуване до красивата столица Москва и членство в международния „Младежки съвет за бъдещето“ – “Youth Council for the Future”.
В „Младежкият съвет за бъдещето“ членуват победители от конкурса за писане на есе от различни държави, в които се организира семинарът “Моята Европа“. Той се свиква на всеки две години на специална среща “Get2Gather”, на която участниците дискутират и пишат статии по важни въпроси и проблеми на 21. век. Тази година Съветът се събира в Москва на 18-20 май.
Гордеем се с изключителното представяне на нашите ученици и им желаем успех на срещата в Москва!
Поздравления и благодарности и на техните учители по английски език!

Директорът Маруся Никова и нейният екип продължават да развиват иновативни интерактивни подходи в обучението. 

Статия във вестник Стандарт от 19 януари 2017 г.

 

 

 

Christmas small

 

Уважаеми родители, от тази учебна година в училището е поставена електронна система за достъп. Всички ученици ще получат карти за достъп и в училище ще бъдат допускани само ученици, притежаващи такива карти. Всеки родител ще може да се регистрира в портала безплатно и да следи движението на своето дете през контролните точки.

За регистрация и достъп използвайте:
 school safety 160x235

Учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в Районното първенство по футбол от Ученически игри 2016/2017 година, провело се на 27 и 28 октомври 2016 година на спортен комплекс „Спортна София 2000” и в трите възрастови групи.

Класиране на отборите на учениците
от 7. СУ „Свети Седмочисленици”

Момчета V – VII клас - III място
Юноши VIII – X клас - II място
Юноши – XI – XII клас – IV място

 

На 5 октомври 2016 г. - Международния ден на учителя, в 7. СУ се състоя една емоционална среща.

Председателят на СБУ д.ик.н. г-жа Янка Такева гостува на учениците от 2. „г“ клас на 7. СУ „Свети Седмочисленици“.

Повод бе стартът на Националния проект „Грамотност чрез четене“.

В Часа по четене второкласниците се потопиха във вълшебството на приказния свят. Оказа се, че любимата приказка на г-жа Такева е „Синята брада“. Интересна, непринудена и незабравима ще остане срещата за малките ученици.

Директорът на училището г-жа Маруся Никова и класът на Даниела Марашева получиха подаръци от СБУ, изработени по повод Световния ден на учителя, и комплект лимитирани издания на „Рибния буквар“ и „История славянобългарска“.

View the embedded image gallery online at:
http://7-mo.com/?p=content&cid=18#sigProId475e2472ad

Събитието бе отразено на сайта на Синдиката на българските учители:
НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „ГРАМОТНОСТ ЧРЕЗ ЧЕТЕНЕ“
Учениците от столичното Седмо СУ “Св. Седмочисленици“ се включиха в Проекта

Отново писатели гостуват в Седмо

След 5-годишно прекъсване в нашето училище бе възобновен проектът, започнал през 2007 г., „Писатели гостуват в Седмо” на Живка Симова, писател и ст. учител по български език и литература. В началото на октомври 2016 г. гост на учениците от ХІ класове бе поетът, редакторът и преподавателят във Факултета по журналистика в СУ „Св.Кл.Охридски” Марин Бодаков. Идеята бе приветствана от директора на 7. СУ „Свети Седмочисленици” г-жа Маруся Никова.
„Проектът е вдъхновен от желанието да се въведе младият човек в малко познати/непознати полета на съвременната ни литература; да ги запознае с различни идеи и интерпретации на български художествени произведения (включително и от учебната програма) от съвременни писатели; да разшири техния социален, културологичен, естетически и психологически диапазон в усвояването на художествената словестност; да провокира изява на творчески заложби и др”- сподели г-жа Ж.Симова, която представи живота и последните книги на поета. Освен настоящи и бивши ученици на Седмо, присъстваха Ат. Ненов, зам.-директор, учителите И. Дуева, Св. Янакиева, Е. Трингова, библиотекар и др. Гостът сподели размисли за творчеството, както и аспекти за някои български класици в съвременната ни култура и духовност. По традиция той бе поздравен със стихотворение на ученици от Седмо. Тази година авторката бе Йоана Попниколова от ХІ „Д” кл.
Теодора Банова, бивша ученичка на 7. СУ

M.Bodakow,2016Успешна учебна 2016-2017 година!

Новата учебна 2016-2017 година

 


11 май 2016 г. - Патронен празник
на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

 

12 i 1 klas copy

obshta

znamena

pozdravi

 

 


Реализация на учениците от ХII клас на учебната 2014-2015 година. 

Реализация ХII клас

 

 Патронен празник на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

Честит празник на всички ученици и преподаватели!

 11may

 

 

 

 

Благотворителна инициатива на ученици от 7. СОУ.

koncert

 

9 май – Ден на ученическото самоуправление

 екип Училище прати депутати в ЕС

str

   Знания за ЕС, демонстрирани на отличен английски, спечелиха на учениците от 7 СОУ "Св. Седмочисленици" правото да станат евродепутати за ден. Те победиха в регионален конкурс на програмата "Еuroscola" на Европейския парламент.

   На 14.02.2013 г. 24 ученици от училището "заседаваха" в Страсбург. Заедно с 450 млади хора от 20 страни, разделени в 6 комисии, те дебатираха актуални проблеми на съюза. Комисиите трябваше да изготвят свои предложения за решаването им и след това да ги защитят пред пленарната зала. Двама от общо шестимата председатели, избрани да представляват комисиите, се оказаха ученици на 7 СОУ. Това са Румяна Керчева и Самуил Величков, и двамата от ХI клас.

   “Неизмерим е ефектът от участието на нашите ученици в програмата", разказва директорът Цанка Ямболиева. "Тръгвайки към най-представителната институция на Европейския съюз - парламента, с определена доза страх, несигурност в себе си, както и липса на самочувствие, всичките наши ученици се върнаха преобразени", сподели тя. "Участието в програмата не само ще остане незабравимо и неповторимо за тях, но то им даде и самочувствие и увереност, че могат, че знаят, че не са поразлични и че могат да печелят симпатиите и признанието на своите връстници от цяла Европа."


rss 32  facebook 32  twitter 32

Награди и постижения

 

Купи и грамоти

7. СУ в снимки

 

7. СОУ

Календар

Февруари 2018
НПВСЧПС
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728